AG Tanning Productpagina's:

Australian Gold® Fine Products
capiten
Australian Gold® Better Products
Australian Gold® Better+ Products
Australian Gold® Excellent Products
Australian Gold® Ultra Products
Australian Gold® Luxury Products
Classic Sydney™ Collection
Hemp Nation™
Australian Gold® Special Products
Australian Gold® SPF Outside


Zoek producten:


Registreren nieuwsbrief:


Afmelden nieuwsbrief


Nieuws...

01-Jun-2018
Nieuwe winnaars bekend!

03-Dec-2013
Zonnebank preventief tegen griep!

22-Mar-2013
Nederlanders zoeken zon binnen!

11-May-2012
Artikel Telegraaf

21-Mar-2012
Yes We Tan! - Spits

09-Jan-2012
HEMP NATION gespot!

29-Nov-2011
PRIJZEN BLIJVEND VERLAAGD!

29-Nov-2011
Australian Gold 25 jaar!

12-Oct-2011
Zonnen in METRO

05-Oct-2011
Duidelijkheid in Telegraaf

05-Jul-2011
Vitamine D helpt tegen MS?

29-Jun-2011
Zonnen halveert kans op borstkanker!

08-Jun-2011
WAARSCHUWING!

04-Apr-2011
Zongebruinde huid is GEEN TEKEN van huidbeschadiging!!

01-Feb-2011
Welke beschermingsfactor?

19-Jan-2011
Artikel BN de Stem

30-Aug-2010
Zon is goed tegen kanker

21-Jun-2010
ZONNEN MAG!

11-May-2010
Publicaties in de media over zonnen


Facebook Volg ons op Facebook...

Zonlicht

Zonlicht bevordert gezondheid
Zonlicht voelt niet alleen goed en heeft niet alleen een esthetisch effect, het is ook gezond. Onder invloed van zonlicht maakt de huid vitamine D aan. Steeds meer komt wetenschappelijk vast staan dat vitamine D niet alleen onmisbaar is - zoals vanouds bekend - bij de vorming van botweefsel maar ook de kans op ziekten als borst- en prostaatkanker, multiple sclerose, psoriasisachtige huidaandoeningen en depressies kan voorkomen.Hierbij dringt bijvoorbeeld nog het besef door dat allochtonen met een donkere huid die is ingesteld op tropische zon, in onze gebieden kans lopen op een chronisch gebrek aan vitamine D met alle gevaren van dien. Andersom geldt dat mensen met een blanke huid die met vakantie of voor hun werk naar gebieden gaan waar de zon dagelijks fel schijnt, er goed aan doen hun huid daaraan tevoren te laten wennen om verbrandingen te voorkomen.

Al met al gaat het bij zonnen niet alleen om een schoonheidsideaal.

Doseren staat voorop.
Zonnestudio's maken het mogelijk door het hele jaar heen de wenselijke hoeveelheid zonlicht op te doen. Dit niet alleen verspreid over de tijd maar ook op het moment van het zonnen zelf. Bij alles staat voorop dat teveel zon ineens schadelijk is. Op het moment zelf kan dat leiden tot verbranding. Als het echter vaker gebeurt, doen zich culminerende effecten voor die op den duur, soms pas vele jaren later, kunnen leiden tot huidkanker.

Diverse bronnen geven aan dat voor mensen met een blanke huid gemiddeld vijf minuten tot een kwartier zon per dag de ideale dosis is om te profiteren van de positieve effecten van zonlicht. In de zonnestudio's wordt dit vertaald in een aantal minuten dat men onder een zonnebank mag verblijven. Een 'overdosis' zon om maar snel bruin te worden, is uit den boze.

Huidtypes.
Afhankelijk van het huidtype reageert ieder mens verschillend op zonnestraling. Voor een juiste dosering met zon en solarium moet u uw eigen huidtype kennen. Wereldwijd wordt er een onderscheid gemaakt tussen 6 huidtypes.

In Europa komen vooral de eerste vier huidtypes voor.

Huidtype 1: (circa 2% van alle Midden-Europeanen) Opvallend lichte huid, roodachtig haar, blauw ogen, zeer sterke neiging tot zonnebrand. Je huid wordt niet bruin en verbrandt zeer snel.

Huidtype 2: (circa 12% van alle Midden-Europeanen) Lichte huid, blond tot lichtbruin haar, blauwe tot grijze of groene ogen, sterke neiging tot zonnebrand. Je huid wordt langzaam bruin en verbrandt te snel.

Huidtype 3: (circa 78% van alle Midden-Europeanen) Normale huid, donkerblond tot bruin haar, grijze tot bruine ogen, matige neiging tot zonnebrand. Je huid wordt makkelijk bruin en verbrandt zelden.

Huidtype 4: (circa 8% Van alle Midden-Europeanen) Lichtbruine tot olijfkleurige huid, donker haar, donkere ogen, nauwlijks neiging tot zonnebrand. Je huid wordt snel bruin en verbrandt nooit.

Tien gouden regels voor verstandig zonnen:

1. Geniet van de zon, maar voorkom overmatige blootstelling en verbranding.

2. Bescherm uw hoofd, oren, nek en ogen; denk aan een zonnehoed en een goede UV-werende zonnebril met CE-markering. Draag beschermende kleding als u niet speciaal aan het zonnebaden bent.

3. Smeer onbedekte huid in met een anti-zonnebrandmiddel (met UVA- en UVBbescherming) met een beschermingsfactor die voor u geschikt is. Doe dit royaal en herhaal dit na twee uur of vaker bij sterke transpiratie en ook na het zwemmen.

4. Ga niet zonnebaden tussen 12.00 en 15.00 uur; zoek dan de schaduw op. Ga op andere manier ook niet vele uren in de zon, gemiddeld niet langer dan zo’n drie uur per dag.

5. Laat uw huid geleidelijk wennen aan de zon. Houd rekening met uw huidtype. (Zie hiervoor ook de website van het Platform Verstandig Zonnen.)

6. Jongeren, kinderen, baby’s; Pas extra op met zonnen als u jonger bent dan 18 jaar omdat uw huid dan nog in ontwikkeling is. Houd baby’s en kinderen tot 1 jaar uit de directe zon.

7. Zonnebanken en zonnestudio’s; Maak geen verschil tussen de straling van de zon buiten en die van de zonnebank. Uw huid reageert daar hetzelfde op. Op de zonnebank krijgt u ongeveer evenveel zon als in de zomer aan de Middellandse Zee.

8. Volg in een zonnestudio het advies en de aanwijzingen van de medewerkers op. Gebruik van zonnebanken is alleen toegestaan aan personen van 18 jaar en ouder. Draag op de zonnebank altijd een goedgekeurde beschermingsbril.

9. Medische aspecten; Ga uit de zon als uw huid vreemd reageert met bijvoorbeeld uitslag, jeuk of erg snelle verbranding en raadpleeg een arts.

10. Vraag informatie bij een arts als u een huidaandoening hebt. Bij sommige aandoeningen helpt UV-licht, bij andere brengt dat juist extra schade toe. Denk ook aan medicijngebruik die de gevoeligheid voor zonnestraling kan vergroten. Lees de bijsluiter..
Deze regels gelden voor Nederland. Let extra op tijdens de zomervakantie in zuidelijke landen of tijdens de wintersport.

Zie voor meer informatie www.verstandigzonnen.nl

BRON: www.svzinfo.nl

Geniet van de zon, maar voorkom overmatige blootstelling en verbranding

« Vorige
AG Tanning Infopagina's:

Waarom Australian Gold®?
Top 10 Products!
Waar te koop?
Australian Gold gespot in de bladen!
Wil jij je mooie bruine kleur behouden?
Outdoor Zomer en Wintersport
Welke beschermingsfactor?
Doe Mee & Win Actie!
WINNAARS!
Australian Gold® Spraytan Apparaat
Zonlicht
De nieuwe norm
Tips & Trucs!
Blijf op de hoogte!
Over de Australian Gold® Tanning Club
Persinformatie
©Copyright
Veel gestelde vragen

Go
Go
Go