AG Tanning Productpagina's:

Australian Gold® Fine Products
capiten
Australian Gold® Better Products
Australian Gold® Better+ Products
Australian Gold® Excellent Products
Australian Gold® Ultra Products
Australian Gold® Luxury Products
Classic Sydney™ Collection
Hemp Nation™
Australian Gold® Special Products
Australian Gold® SPF Outside


Zoek producten:


Registreren nieuwsbrief:


Afmelden nieuwsbrief


Nieuws...

01-Jun-2018
Nieuwe winnaars bekend!

03-Dec-2013
Zonnebank preventief tegen griep!

22-Mar-2013
Nederlanders zoeken zon binnen!

11-May-2012
Artikel Telegraaf

21-Mar-2012
Yes We Tan! - Spits

09-Jan-2012
HEMP NATION gespot!

29-Nov-2011
PRIJZEN BLIJVEND VERLAAGD!

29-Nov-2011
Australian Gold 25 jaar!

12-Oct-2011
Zonnen in METRO

05-Oct-2011
Duidelijkheid in Telegraaf

05-Jul-2011
Vitamine D helpt tegen MS?

29-Jun-2011
Zonnen halveert kans op borstkanker!

08-Jun-2011
WAARSCHUWING!

04-Apr-2011
Zongebruinde huid is GEEN TEKEN van huidbeschadiging!!

01-Feb-2011
Welke beschermingsfactor?

19-Jan-2011
Artikel BN de Stem

30-Aug-2010
Zon is goed tegen kanker

21-Jun-2010
ZONNEN MAG!

11-May-2010
Publicaties in de media over zonnen


Facebook Volg ons op Facebook...

De nieuwe norm

Nieuwe en eigentijdse norm voor zonnen op de zonnebank              

Vanaf medio 2008 is een nieuwe en eigentijdse norm voor zonnen op de zonnebank van kracht, ook wel aangeduid als de '0,3-norm'. Hieronder staat daarover meer informatie.

Evenveel zon als aan de Middellandse Zee
De Europese Unie heeft een eigentijdse veiligheidsnorm voor zonnebanken vastgesteld. Die norm geldt ook voor Nederland. De norm houdt in dat zonnebanken en andere zonneapparatuur niet meer ultraviolet licht (UV-straling) mogen afgeven dan men maximaal krijgt op een mooie zomerdag tussen 12.00 en 14.00 aan de kusten van de Middellandse Zee.

Technisch wordt dit uitgedrukt in de waarde 0,3 watt per m2. Tot voor kort mocht de hoeveelheid ultraviolet licht van zonneapparatuur iets hoger liggen. Op zichzelf was dat niet onveilig als men zich goed hield aan de maximale tijd voor het zonnen, afhankelijk van ieders huidtype. Europese wetenschappers hebben nu bepaald dat die 'Middellandse Zee-zon' het beste en duidelijkste houvast biedt. •

Leeftijdsgrens voor zonnebankgebruik 18 jaar
Tegelijktijd met de invoering van de nieuwe Europese norm is de leeftijdsgrens voor het gebruik van zonnebanken gesteld op 18 jaar. Gebruik van zonnebanken door jongeren is dan ook niet toegestaan in SVZ-studio's. Vroeger lag de leeftijdsgrens lager. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft echter aangetoond dat overmatig zonnen op jonge leeftijd, tot 18 jaar, huidproblemen kan veroorzaken op latere leeftijd. Dat komt omdat de huid op dat moment nog in ontwikkeling is. Het valt natuurlijk niet te controleren wat een jonger iemand doet in de zon buiten. Omdat jongeren in de regel al relatief veel van de buitenzon gebruik maken hebben de wetenschappers gemeend de minimum leeftijd voor bezonning met apparatuur te verhogen naar 18 jaar. SVZ-studio's gaan graag mee met de nieuwste inzichten om van hun kant risico's zoveel mogelijk te beperken.

SVZ-studio's volgen de norm.
De zonnestudio's die zijn aangesloten bij SVZ volgen deze nieuwe Europese norm natuurlijk. In de Code voor de Praktijkuitoefening die SVZ-studio's hanteren, staat ook dat men zich aan deze normen houdt.

Langer zonnen, maar ook langer genieten en ontspannen
De verlaging van de hoeveelheid licht kan er in de prakrijk op neer komen dat u iets meer tijd op de zonnebank nodig hebt om hetzelfde effect te bereiken. Maar u weet dat u verantwoord zont volgens de allernieuwste norm. En zo ook wat langer kunt genieten en ontspannen op de zonnebank!

Goed zonadvies en waarschuwingen blijven
Bij invoering van de nieuwe norm is tevens bepaald dat de zonnestudio aan de klant goede en deskundige adviezen moet geven, over het huidtype van de klant, welk type zonnebank voor hem of haar geschikt is, de tijd dat hij of zij daarop mag verblijven en over de opbouw van een zonnekuur. Dit is voor SVZ-studio's echter niet nieuw. Ook volgens de genoemde Code voor de Praktijkuitoefening van SVZ worden deze adviezen en begeleiding al veel langer gegeven. Daartoe is in de zonnestudio steeds een opgeleide medewerker aanwezig die met een nieuwe klant een 'intake' houdt en vervolgens aan hem of haar een zonadvies geeft. Waarschuwingen Tevens blijft de SVZ-studio als altijd waarschuwen - onder ander met duidelijke teksten in de zoncabine - voor de gevaren van overmatig zonnen en dus ook het negeren van gegeven zonadviezen. En onverminderd geldt de verplichting om bij het gebruik van de zonebank de ogen te beschermen met een goedgekeurd brilletje dat u wordt verstrekt. Hygiëne Als bijkomende voorwaarde voor veilig zonnen in de zonnestudio stelt SVZ een optimale hygiëne rond de zonnebank. Dit is eveneens opgenomen in de Code voor de Praktijkuitoefening. Deze code gaat hierin verder dan de nieuwe Europese norm vereist.

Overheid controleert
De naleving van de nieuwe norm voor zonnebanken en de bijbehorende deskundige advisering en de veiligheidswaarschuwingen wordt gecontroleerd door de overheid, te weten door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Deze voert steekproeven uit, geeft bij overtreding waarschuwingen, legt zonodig boetes op en kan zelfs zonnestudio's sluiten. SVZ-studio's verlenen alle medewerking aan deze controles.

Nieuwe norm brengt ook andere effecten van zonnen op de voorgrond                                                                                            Door de Europa-wijde duidelijkheid over de veilige hoeveelheid ultraviolet licht van zonnebanken kunnen naast het krijgen van een mooi kleurtje en het relaxen op de zonnebank ook de andere positieve effecten van het zonnen meer op de voorgrond komen. Onder andere wordt door zonnestraling vitamine D aangemaakt. Die helpt diverse vormen van kanker voorkomen. Veel specialisten zeggen dat zonnestraling ook een preventief effect heeft op multiple sclerose. En zo is er meer te noemen. Voorwaarde blijft wel dat men verstandig omgaat met zonnen, zich houdt aan adviezen en regels en - simpelweg - zorgt dat men in elk geval niet verbrandt.

« Vorige
AG Tanning Infopagina's:

Waarom Australian Gold®?
Top 10 Products!
Waar te koop?
Australian Gold gespot in de bladen!
Wil jij je mooie bruine kleur behouden?
Outdoor Zomer en Wintersport
Welke beschermingsfactor?
Doe Mee & Win Actie!
WINNAARS!
Australian Gold® Spraytan Apparaat
Zonlicht
De nieuwe norm
Tips & Trucs!
Blijf op de hoogte!
Over de Australian Gold® Tanning Club
Persinformatie
©Copyright
Veel gestelde vragen

Go
Go
Go